Nieuwe samenstelling Cliëntenraad

Een cliënt of patiënt van een zorginstelling kan meepraten over het beleid via de cliëntenraad. De cliëntenraad in een zorginstelling behartigt de gemeenschappelijke belangen van de patiënten en cliënten. 

Onder leiding van het LOC Waardevolle zorg (landelijk netwerk voor cliëntenraden in de zorg en welzijn) hebben we een workshop gevolgd met onze nieuwe cliëntenraad. We hebben in onze cliëntenraad 4 nieuwe leden mogen verwelkomen: uit de dagbesteding, bewoners én een familielid van een bewoner! Tijdens de workshop konden we kennis opdoen over medezeggenschap, gezamenlijk de visie op medezeggenschap binnen Sanare bespreken, belangrijke waarden in de samenwerking definiëren en met elkaar bekijken hoe we medezeggenschap praktisch goed kunnen invullen.

De cliëntenraad van Sanare Zorg & Welzijn bestaat momenteel uit 7 leden en wordt o.a. betrokken bij het kwaliteitsbeleid, het strategisch beleid en de selectie van de leden van de Raad van Commissarissen. De cliëntenraad wordt gevoed vanuit het bewonersoverleg, de waarderingen van Zorgkaart Nederland en gesprekken met cliënten.

Vorige
Vorige

Vrijwilligers gezocht voor wandelactiviteit

Volgende
Volgende

Workshop “Basis van medezeggenschap door Klazien Theeuwissen van LOC”