Après-ski in Moordrecht?

Zomaar op een willekeurige zondagochtend in december raakten wij tijdens een kopje koffie in Vivere aan de praat over de skivakanties van een van onze bewoners. Er was ook familie aanwezig en al gauw ontstond er een leuk gesprek in de groep, wat eindigde met herinneringen aan après-ski. Iemand vroeg zich af of je ook kon après-skiën in Moordrecht en zo werd het idee geboren voor een heuse après ski-middag in Vivere.

Stichting Viviamo maakt het mogelijk!

Wat was het weer enorm leuk! Nog geen twee maanden nadat het idee geopperd werd, ging het ‘los’ in Vivere. Dat is een van de redenen waarom het werken bij Sanare Zorg & Welzijn zo bijzonder is. We denken niet alleen in mogelijkheden, maar we maken de ideeën ook echt waar. Het après-ski-evenement was daar weer een prachtig voorbeeld van. Het werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Viviamo. Een stichting die onder andere activiteiten en dagjes uit organiseert voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Ook investeren zij in innovaties op het gebied van communicatie die de kwaliteit van leven belangrijk verbeteren.

Samen maken we de sfeer

De après-skimiddag was echt een pareltje op zondag. Alle elementen waren aanwezig om er een top middag van te maken. De muziek werd georganiseerd door de kleinzoon van een bewoner, het activiteitencentrum was gehuld in après-ski sfeer en iedereen kon genieten van heerlijke glühwein of warme chocolademelk met slagroom. Natuurlijk ontbraken ook de vers gemaakte apfelstrudel en de braadworst met zuurkool niet. Veel mensen waren verkleed in Tirolerstijl en er werd enorm veel gelachen. We kijken met elkaar terug op een zeer geslaagde dag met een mooi gevoel van saamhorigheid bij bewoners, logees en hun familie en vrijwilligers.