Terugblik op een bijzonder 2016

‘Don't look back, unless it's a good view’, zo luidt een Engels gezegde. Bij Sanare Zorg & Welzijn kijken we ook weer met plezier terug op het afgelopen jaar. We hebben zeker niet stilgezeten en nemen u graag mee op een korte reis langs de mooie momenten uit 2016.

Sanare in de samenleving

Aan het begin van 2016 kregen we het thema van dit jaar cadeau: ‘Sanare in de samenleving’. Daar konden we ons als medewerkers goed in vinden. Het is belangrijk dat veel mensen kennis kunnen maken met alle mogelijkheden die wij bij Sanare te bieden hebben.

De verbinding met de samenleving kwam verschillende manieren tot stand: in de vorm van een inloopcentrum, waar we ontmoetingen organiseerden in onze mooie trouwzaal, maar ook tijdens een lunch met alle huisartsen van Moordrecht. Een van de favorieten was het maandelijkse NAH-café, wat als een circus door de gemeente Zuidplas toert. Een plek waar ontmoetingen, aandacht voor elkaar en luisteren naar ieders verhaal centraal staan. Ook in 2017 hopen we weer veel bijzondere bijeenkomsten te hebben.

‘Te midden van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid’

Deze woorden zijn van de geniale Albert Einstein die steeds maar bleef zoeken naar nieuwe formules en daardoor ook oplossingen vond. Denken in mogelijkheden hebben we in 2016 ook weer volop gedaan bij Sanare. Waar iets onmogelijk leek, werd keihard gewerkt om het toch voor elkaar te krijgen. Dat leverde een reeks prachtige ervaringen op:

De familie diners, die regelmatig gehouden werden in de trouwzaal van Vivere, waren iedere keer een succes. Vrienden van Vivere verzorgden een heerlijk diner voor bewoners en hun naasten. Steeds weer in een ander thema, maar altijd lekker en gezellig.

De Viviamo Rally, dat was een ware gebeurtenis die veel indruk heeft gemaakt bij ons allemaal. En die bovendien veel geld opleverde voor de stichting Viviamo. De stichting zet zich op veel fronten in voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Het mooiste moment van de rally was toen de auto's even stopten aan de dijk voor de deur van Vivere en daar werden onthaald door alle bewoners die hen vol trots aanmoedigden.

Met z’n allen naar het strand,  dat is voor velen een dag waar lang naar uitgekeken wordt. Ook dit jaar boften we met het mooie weer. We liepen met elkaar langs de vloedlijn. Heel bijzonder, want een bezoekje aan het strand is voor veel mensen niet meer zo vanzelfsprekend. Er werd veel gelachen en lekker gegeten. Kortom, een dag vol mogelijkheden en mooie herinneringen.

De kunstexpositie, werd dit jaar al weer voor de tweede keer gehouden. in samenwerking met Jelle, cliënt van Sanare en andere kunstenaars werd het een topdag, geheel in Ibiza-stijl. Zintuigen werden geprikkeld door de prachtige kunstwerken in de trouwzaal van Vivere, maar ook buiten, door de life muziek en gezelligheid rondom het gebouw. Het was een prachtig evenement dat ook in 2017 weer op de kalender staat.

Dierbare herinneringen.

Graag staan we ook even stil staan bij de mensen die we dit jaar zijn verloren. Dat blijven verdrietige, maar ook hele dankbare momenten. Het is bijzonder als je mensen tot het laatst mag begeleiden, op de wijze die voor hen zo belangrijk was. Uit de mooie woorden van familieleden blijkt iedere keer weer dat de oprechte persoonlijke aandacht van Sanare enorm op prijs wordt gesteld. En daar zijn wij dan weer heel blij mee!

Voor dit nieuwe jaar wensen we u (en onszelf) weer veel mooie momenten toe. Bij Sanare zijn we er klaar voor!