Begeleiding thuis

Begeleiding voor mensen met NAH: Jij bepaalt!
Hersenletsel kan flink wat impact hebben op iemands leven. Of het nu komt door een ongeluk, een tumor, een beroerte, een bloeding, infecties, zuurstoftekort of andere ziekten, het herstelproces kan behoorlijk pittig zijn. Het vinden van een nieuwe balans is niet altijd een eitje. Gelukkig staan onze begeleiders klaar om mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) te helpen om zo zelfstandig mogelijk te worden.

Iedereen ervaart de gevolgen van hersenletsel op zijn eigen unieke manier. De ene persoon vindt het lastig om dagelijkse activiteiten uit te voeren, terwijl een ander moeite heeft met het onthouden van informatie of het omgaan met emoties. Daarom vinden wij het mega belangrijk dat we onze hulp afstemmen op de persoonlijke behoeften van onze cliënten. Samen met hen werken we aan een goed begrip van wat zij nodig hebben, om vervolgens een individueel zorgplan op te stellen waarmee ze hun doelen kunnen bereiken.

Onze professionele en ervaren begeleiders staan zij aan zij met cliënten om hun functioneren te verbeteren en hun zelfvertrouwen op te bouwen. We kunnen bijvoorbeeld samen dagelijkse activiteiten oefenen, communicatievaardigheden naar een hoger niveau tillen en strategieën bedenken om emoties onder controle te houden. Ons doel? Jou helpen om de touwtjes van je eigen leven weer stevig in handen te nemen en je mogelijkheden opnieuw te ontdekken.

Kortom, bij ons houd jij de regie in handen!

Hoe werkt ambulante begeleiding?
Wij komen bij u thuis voor een kennismaking. Tijdens ons eerste gesprek bespreken wij hoe het met u gaat en welke problemen u ervaart. Na het gesprek maken we een plan. Hierin staat onder andere wat er moet gebeuren en hoe vaak de ambulant begeleider bij u thuis komt. Misschien vindt je het ook fijn om daarnaast onze dagbesteding te bezoeken? We evalueren het plan regelmatig met u. En als dat nodig is, passen we het plan aan uw wensen aan.

Wat kost ambulante begeleiding?
Ambulante begeleiding wordt op twee manier vergoed: via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en via de Wet langdurige zorg (Wlz). Graag informeren we u over beide regelingen. (aanpassen)

Wet maatschappelijke ondersteuning
U kunt ambulante begeleiding aanvragen bij de gemeente via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente draagt voor een groot deel bij aan de kosten. Voor ambulante begeleiding betaalt u wel een eigen bijdrage. Hoe hoog deze bijdrage is, hangt af van uw inkomen en wordt berekend door het CAK. Een indicatie van de eigen bijdrage kunt u berekenen op de website van het CAK.

Wet langdurige zorg (Wlz)
Ontvangt u al zorg die vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) wordt vergoed en heeft u ook thuisbegeleiding nodig? Dan kan ambulante begeleiding ook vanuit de Wlz worden vergoed. Ook in dit geval betaalt u een eigen bijdrage voor thuisbegeleiding. Op de website van het CAK kunt u een indicatie van uw eigen bijdrage berekenen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en kosten? Onze zorgadviseur Suzanne Suijker helpt u graag!